Press

 

Reportage om Kentaur i UR skola
UR följde med oss till Svenljunga där vi spelade vår 100:e föreställning. Reportaget är en del i programserien Lärarrummet och handlar om att använda teatern som ett sätt att närma sig svåra frågor om övergrepp. Lyssna på hela programmet här.

 

”Ungdomarnas hårda fasader luckras upp i takt med att sanningen bakom våldtäkten utvecklar sig. Deras skuld framkommer allt tydligare. Insikten plågar dem och de vänder sig mot varandra. Efter föreställningens slut hade många frågor väckts. Skådespelarna dröjde med publiken för att diskutera. Sötåsens elever hade en hel del insiktsfullt att komma med, säger Emanuel Claesson.”

Jesper Sydhagen, Mariestads Tidningen.


Radioinslag i P4 Kalmar.
Besök i skola i Oskarshamn med intervjuer av elever och Hanna Ullerstam, skådespelare. Lyssna på hela inslaget här.

 

”Vad det rör sig om är helt enkelt riktigt god teater, en pjäs som med fejkcigaretter, bensintändare och våldsamma utspel lyckas aktivera alla sinnen hos åskådaren”

Tobias Holmgren, Göteborgs-Posten

 

”Men vi vet att vi upplevt ett välskrivet drama och ett lysande trovärdigt skådespeleri, när Göteborgs Dramatiska Teater spelar Mats Wahls Kentaur.”

”Det här är något för dagens högstadieklasser att ta tag i. Som väckarklocka.”

Britt Norberg, alba.nu

 

”…en stark föreställning som håller publiken i sitt grepp med mycket känslor och våldsamma utspel. Ingen kan gå oberörd därifrån.”

Åsa Borefur, Barometern.